NOVOST!

Obveščamo vas, da imate sedaj tudi možnost urejanja lastnih objav. Če ste se zatipkali, ali pa bi radi morda še kaj dodali oz. karkoli spremenili, lahko sedaj to storite s klikom na gumb Uredi. Po končanem urejanju, komentar ponovno objavite. Zahvaljujemo se vam za vaš trud in krasne objave!

Tags:

2 komentarjev

  1. To je res dobro saj bi rada pri svoji zadnji objavi še nekaj dodala.

  2. RDEČI STOL
    Rdeči stol, delo poljskega pisatelja Andrzeja Maleszke, je pripoved o magičnem stolu, kar je zelo nenavadno. A ravno to dela to knjigo tako prijetno za branje.
    Všeč mi je, da knjiga ni tako nerealistična kot nekatere druge knjige, ki vključujejo magijo. Seveda je vse skupaj vse prej kot nenavadno; stol pobegne, odkrije Kukija, Kuki čaka pri reki, nato odkrije stol … Ampak, če bi bila ta knjiga takšna, kot so nekatere druge, bi si lahko preprosto zaželeli, da se starši spremenijo in to je konec zgodbe. AMPAK, ker si je pisatelj omislil, da stol deluje v svojem vidnem polju, je knjiga več kot dvakrat daljša, kar pomeni, da je veliko več časa za vse mogoče dogodivščine.
    Res je tudi, da bi lahko Andrzej Maleszke ustvaril zgodbo tudi brez omejitve magične moči. V tem primeru bi moral zapisati knjigo na tak način, da osebe v knjigi lep čas ne bi ugotovile, da je stol tista stvar, ki je vse obrnila na glavo, kar pa se meni zdi neumno, ker potem zapraviš velik del knjige za nesmiselno tavanje v temi.
    Po moje mnenju je knjiga najboljša takšna, kot je. Z eno pripombo – knjiga je veliko prekratka.

Odgovori