Tedenski promotor branja

Na tej strani bomo tedensko izpostavljali promotorje branja, ki bodo poleg te objave prejeli tudi simbolično darilce. Za promotorja branja se ni potrebno posebej prijavljati. Kaj pa morate storiti?

Napišite izviren komentar ali oceno prebrani knjigi. Vsak teden bomo izmed vseh objavljenih komentarjev izbrali po našem mnenju najboljšega in ga objavili skupaj z dodatno vsebino. Na vašo željo lahko objavimo tudi vašo fotografijo, ime, razred in šolo ali pa ostanete v celoti anonimni. Zaželeno je, da komentarje vaših vrstnikov tudi všečkate in nam na ta način pomagate pri odločitivi o zmagovalcu.

null

Tedenska promotorka branja: 5. razred

Mesto druge tedenske promotorke branja si je s svojim bogatim in zanimivim komentarjem o prebrani knjigi ``Kolesar naj bo`` prisvojila učenka 5.a OŠ Livade Izola Anja Zornada.

Promotorka branja za 5. razred

Prebrala sem knjigo Kolesar naj bo!, ki jo je napisal Primož Suhodolčan.
Knjiga govori o Ranti, Metki in Smodlaku, ki so se odločili, da bodo poletne počitnice preživeli pri Rantinih starih starših. Na poti jih čaka veliko dogodivščin. Ranta ne zna najboljše brati zemljevida, vendar je prepričan, da obvlada. Bliža se noč in zajame jih nevihta. Ne morejo iti domov, pa niti poti do Rantinih starih staršev ne poznajo. Ali jim bo uspelo priti? Kje bodo prenočili?... Preberi knjigo in izvedel/a boš.
Knjiga mi je bila zelo všeč, saj je pustolovska.
Priporočam jo slabšim in boljšim bralcem, še posebej tistim, ki imajo radi napete zgodbe. Ta knjiga mi je dala poseben navdih po branju. Zdaj še veliko raje berem. Ko sem jo začela brati, nisem in nisem mogla prenehati, dokler je nisem prebrala. Preveč me je zanimalo, kaj se bo zgodilo, zato sem jo imela vedno s seboj.

Primož Suhodolčan

primoz-suhodolcan

Kviz

question-2004314_960_720

Tedenska promotorka branja: 6. razred

Mesto druge tedenske promotorke branja si je s svojim bogatim in zanimivim komentarjem o prebrani knjigi ``Stoti konj`` prisvojila učenka z vpisno številko 0004429.

Promotorka branja za 6. razred

Od prebranih knjig mi je bil najbolj všeč mladinski roman Stoti konj. Knjiga govori o dveh deklicah, prvi Nell, čisto navadni deklici, ki pride za počitnice k svoji teti in drugi, Angel, zelo skrivnostni, ki pa se odlično razume s konji. Na koncu knjige deklici rešita sto konjev, o katerih govori tudi mit. Ko sem brala, me je knjiga popeljala v čisto drug svet. Tako sem se vživela v dogajanje, da sem za trenutek mislila, da sem ena od njiju. Zaradi tega, pa tudi zato, ker so mi konji blizu, je ta knjiga ena mojih najljubših.

Sarah Lean

sarah-lean-photo-shoot-2014-042-jpg-gallery

Kviz

question-2004314_960_720
Oktober