Tedenski promotor branja

Na tej strani bomo tedensko izpostavljali promotorje branja, ki bodo poleg te objave prejeli tudi simbolično darilce. Za promotorja branja se ni potrebno posebej prijavljati. Kaj pa morate storiti?

Napišite izviren komentar ali oceno prebrani knjigi. Vsak teden bomo izmed vseh objavljenih komentarjev izbrali po našem mnenju najboljšega in ga objavili skupaj z dodatno vsebino. Na vašo željo lahko objavimo tudi vašo fotografijo, ime, razred in šolo ali pa ostanete v celoti anonimni. Zaželeno je, da komentarje vaših vrstnikov tudi všečkate in nam na ta način pomagate pri odločitivi o zmagovalcu.

Tedenska promotorka branja: 5. razred

Mesto tretje tedenske promotorke branja si je s svojim bogatim in zanimivim komentarjem o prebrani knjigi ``Ribič Sardon`` prisvojila učenka z vpisno številko 0301047.

Promotorka branja za 5. razred

Ta knjiga mi je bila zelo vsec. Nekatere zgodbe o ribicih sem ze poznala, saj je bil moj praded ribic v Krizu.
Z branjem te knjige sem se bolje spoznala zivljenje in navade ribicev ter razne zanimivosti iz tistih casov.
Spoznala sem, kako so nastali “fanclji z duso”. Nastali so zato, ker gospodinja ni imela vec sladkorja in je zato dala v zmes slane sardone.
Spoznala sem zivljenje ribe jegulje in njeno potovanje, ki traja tri leta preden pride v nase morje.
Vsec mi je bilo pripovedovanje o delfinih. Tudi zgodba o delfinu Jurcku me je prevzela, saj je delfin poginil, ker je imel v trebuhu polno plastike. Razumela sem, da ne smemo metati v morje teh odpadkov in tako bodo delfini in ribe zdravi in zadovoljni.
Vsec mi je bila tudi zgodba o revni Nenki, ki je odsla kot sluzkinja v Egipt in postala bogata kraljica bombaza.

Bruno Volpi Lisjak

brunovolpi

Kviz

question-2004314_960_720

Tedenska promotorka branja: 6. razred

Mesto druge tedenske promotorke branja si je s svojim bogatim in zanimivim komentarjem o prebrani knjigi ``Stoti konj`` prisvojila učenka z vpisno številko 0004429.

Promotorka branja za 6. razred

Od prebranih knjig mi je bil najbolj všeč mladinski roman Stoti konj. Knjiga govori o dveh deklicah, prvi Nell, čisto navadni deklici, ki pride za počitnice k svoji teti in drugi, Angel, zelo skrivnostni, ki pa se odlično razume s konji. Na koncu knjige deklici rešita sto konjev, o katerih govori tudi mit. Ko sem brala, me je knjiga popeljala v čisto drug svet. Tako sem se vživela v dogajanje, da sem za trenutek mislila, da sem ena od njiju. Zaradi tega, pa tudi zato, ker so mi konji blizu, je ta knjiga ena mojih najljubših.

Sarah Lean

sarah-lean-photo-shoot-2014-042-jpg-gallery

Kviz

question-2004314_960_720