Tedenski promotor branja

Na tej strani bomo tedensko izpostavljali promotorje branja, ki bodo poleg te objave prejeli tudi simbolično darilce. Za promotorja branja se ni potrebno posebej prijavljati. Kaj pa morate storiti?

Napišite izviren komentar ali oceno prebrani knjigi. Vsak teden bomo izmed vseh objavljenih komentarjev izbrali po našem mnenju najboljšega in ga objavili skupaj z dodatno vsebino. Na vašo željo lahko objavimo tudi vašo fotografijo, ime, razred in šolo ali pa ostanete v celoti anonimni. Zaželeno je, da komentarje vaših vrstnikov tudi všečkate in nam na ta način pomagate pri odločitivi o zmagovalcu.

Tedenska promotorka branja: 5. razred

Mesto devete tedenske promotorke branja si je s svojim bogatim in zanimivim komentarjem o prebrani knjigi ``Čarodej iz Samarkanda`` prisvojila učenka 5.a OŠ Dragotina Ketteja Karin Batista.

Promotorka branja za 5. razred

Knjiga z naslovom Čarodej iz Samarkanda vas bo ponesla v starodavni svet prav tega mesta. Zohak Ali – zli čarodej končno prispe
pred mestno obzidje Samarkanda s svojimi tisoč kamelami in s še več služabniki ,namerava zavladati mestu, si prisvojiti ves denar sultana in njegovega sina, ki vladujeta Samarkandu in se poročiti z lepo in mlado Anahito,ki jo opazi na obzidju med množico ljudi.Ko ga Anahita odslovi se ji maščuje tako ,da jo začara v starko in ljudi ogovori,da jeAnahito ubila prav ta.Enako se zgodi z drugimi. Zli čarodej vse ljudi,ki se mu upirajo začara v živali.Anahito meščanitako kmalu izženejo iz mesta.
Na pustih dolgih ravninah se težko preživlja dve leti , med tem pa čarodej zavlada mestu in si zgradi veličastno modro palačo. Ko se Anahita zakrinkana vrne v Samarkand hoče čarodeju podtakniti pri gostiji strup v vino. Ta jo kmalu preden popije strup prepozna in z čarovnijo pomanjša .Anahita eno noč prespi z prijateljem kuščarjem in podgano .Po njunem skrivnem rovu pride v modro palačo in odkrije vse zlato v njej. Čez nekaj časa izve da bo čarodej brez svoje knjige,ki jo je videla ko je prišel v mesto kmalu brez moči.Z to knjigo bo lahko odčarala tudi svoj videz .Ali se ji bo uspelo prikrasti do knjige in rešiti Samarkand pred zlim čarodejem in njegovimi zlobnimi uroki?
Knjiga je zelo razburljiva in polna napetih dogodivščin . Menim ,da jo je vredno prebrati.Prebrati želim tudi druge zgodbe tega avtorja. Najlepši del mi je bil, ko je bilo najbolj razburljivo.Ilustracij je v knjigi malo ampak tiste so mi bile všeč , še najbolj tista na prvi platnici.
PRIPOROČAM JO ČISTO VSEM, SAJ MI JE BILA ZELO VŠEČ!

Alan Temperley

alantemperley

Zanimivost

samarkand

Pomembno obvestilo

Zaradi tehničnih težav s spletno stranjo, v mesecu novembru nismo ažurno objavljali tedenskih promotorjev branja. Hvala za razumevanje!

Tedenska promotorka branja: 6. razred

Mesto devete tedenske promotorke branja si je s svojim bogatim in zanimivim komentarjem o prebrani knjigi ``Pozor, huda babica!`` prisvojila učenka z vpisno številko 0309350.

Promotor branja za 6. razred

V knjiga Pozor huda babica je veliko otrok, ki gre na počitnice k babic. Pri babici se jim je zgodilo veliko zanimivih stvari. Toda babica večkrat reče “stop” in takrat so se morali vsi ustaviti, saj ji je čas tekel preveč hitro. Toda so počitnice pri babici še vedno minevale hitro. Napočil je pa tudi konec vikenda, ko so morali otroci iti nazaj domov. Moja babica ni tako poskočna in drzna kot ta v knjigi. Knjiga je zelo zanimiva, saj se zgodi veliko zanimivih stvari v samo 86-ih straneh. Knjigo priporočam vsem, ki niste sigurni, če bi jo prebrali.

Stefan Boonen

boonen

Kviz

question-2004314_960_720

Pomembno obvestilo

Zaradi tehničnih težav s spletno stranjo, v mesecu novembru nismo ažurno objavljali tedenskih promotorjev branja. Hvala za razumevanje!

Oktober

Teden otroka

Rok Trkaj in Igor Saksida

Ambasadorja evropskega leta kulturne dediščine.

VEČ

November
December

November/December

Pomembno obvestilo

Zaradi tehničnih težav s spletno stranjo, v mesecu novembru in decembru nismo ažurno objavljali tedenskih promotorjev branja. Hvala za razumevanje!

Januar
Februar