Tedenski promotor branja

Na tej strani bomo tedensko izpostavljali promotorje branja, ki bodo poleg te objave prejeli tudi simbolično darilce. Za promotorja branja se ni potrebno posebej prijavljati. Kaj pa morate storiti?

Napišite izviren komentar ali oceno prebrani knjigi. Vsak teden bomo izmed vseh objavljenih komentarjev izbrali po našem mnenju najboljšega in ga objavili skupaj z dodatno vsebino. Na vašo željo lahko objavimo tudi vašo fotografijo, ime, razred in šolo ali pa ostanete v celoti anonimni. Zaželeno je, da komentarje vaših vrstnikov tudi všečkate in nam na ta način pomagate pri odločitivi o zmagovalcu.

Tedenska promotorka branja: 5. razred

Mesto osme tedenske promotorke branja si je s svojim bogatim in zanimivim komentarjem o prebrani knjigi ``Moby Dick`` prisvojila učenka 5.r OŠ France Bevk Opčine Karin Leone.

Promotorka branja za 5. razred

Knjiga je bila zelo zanimiva. Na začetku mi ni bila všeč, saj so kita ubili na zelo krut način. Po televiziji sem videla, da so se Japonci odločili, da bodo kite spet ubijali, je ta knjiga zelo pomembna, saj ti sporoča, da živali čutijo, da so v nevarnosti, zato se branijo.

Herman Melville

Herman-Melville

Zanimivost

sperm oil

Pomembno obvestilo

Zaradi tehničnih težav s spletno stranjo, v mesecu novembru nismo ažurno objavljali tedenskih promotorjev branja. Hvala za razumevanje!

null

Tedenska promotorka branja: 6. razred

Mesto osme tedenske promotorke branja si je s svojim bogatim in zanimivim komentarjem o prebrani knjigi ``Benetke`` prisvojila učenka 6.a OŠ Šmarje Katarina Rejec.

Promotor branja za 6. razred

Knjiga mi na začetku ni bila všeč saj se starši ločujejo. Nadaljuje se s tem, da punca in oče odideta v Benetke. mesto je zelo lepo opisano, tako da si ga lahko s svojo domišljijo tudi predstavljam. nekega dne si ga želim obiskati, ker me je navdušilo.
V tem mestu ji oče dobi varuško, ker on sam mora kot arhitekt reševati mesto, saj se potaplja. Dneve preživlja z varuško, s katero se zelo dobro razumeta.
Nekega večera mu hči da idejo kako rešiti mesto. Ko to oče uredi, se ponovno vrneta nazaj k mami in ženi. Zgodba me je pritegnila, ker je opis zelo doživet in seveda, ker ima srečen konec za otroka.

Kviz

question-2004314_960_720

Pomembno obvestilo

Zaradi tehničnih težav s spletno stranjo, v mesecu novembru nismo ažurno objavljali tedenskih promotorjev branja. Hvala za razumevanje!

Oktober

Teden otroka

Rok Trkaj in Igor Saksida

Ambasadorja evropskega leta kulturne dediščine.

VEČ

November
December

November/December

Pomembno obvestilo

Zaradi tehničnih težav s spletno stranjo, v mesecu novembru in decembru nismo ažurno objavljali tedenskih promotorjev branja. Hvala za razumevanje!

Januar