Tedenski promotor branja

Na tej strani bomo tedensko izpostavljali promotorje branja, ki bodo poleg te objave prejeli tudi simbolično darilce. Za promotorja branja se ni potrebno posebej prijavljati. Kaj pa morate storiti?

Napišite izviren komentar ali oceno prebrani knjigi. Vsak teden bomo izmed vseh objavljenih komentarjev izbrali po našem mnenju najboljšega in ga objavili skupaj z dodatno vsebino. Na vašo željo lahko objavimo tudi vašo fotografijo, ime, razred in šolo ali pa ostanete v celoti anonimni. Zaželeno je, da komentarje vaših vrstnikov tudi všečkate in nam na ta način pomagate pri odločitivi o zmagovalcu.

null

Tedenska promotorka branja: 5. razred

Mesto sedme tedenske promotorke branja si je s svojim bogatim in zanimivim komentarjem o prebrani knjigi ``Zeleni Gressinghamski možje`` prisvojila učenka 5. razreda OŠ France Bevk Opčine Dana Glavina.

Promotorka branja za 5. razred

Knjigo sem takoj prebrala, saj je kratka in ima zelo lepo vsebino. Zgodba mi je všeč, pradstavljam si, kakšna bi bila zgodba, če bi bila jaz Robin pod klobukom, dvomim, da bi bila tako korajžna. Podobna je zgodbi Robin Hood, ker v njej nastopajo podobni junaki. Ima tudi lepe ilustracije, saj se takoj razume z risb če so dobri ljudje, npr., ko sem videla sliko lorda Dashwoodskega sem takoj razumela, da je dober. Ta knjiga me je naučila, da ne smem vedno verjeti, kar pravijo drugi, morem imet svoje mnenje.

Phillip Ardagh

Philip-Ardagh-001

Zeleni Gressinghamski možje

zeleni gressinghamski2

Pomembno obvestilo

Zaradi tehničnih težav s spletno stranjo, v mesecu novembru nismo ažurno objavljali tedenskih promotorjev branja. Hvala za razumevanje!

null

Tedenska promotorka branja: 6. razred

Mesto sedme tedenske promotorke branja si je s svojim bogatim in zanimivim komentarjem o prebrani knjigi ``Nekoč`` prisvojila učenka 6.a OŠ Koper Anja Tomovski.

Promotor branja za 6. razred

Knjiga govori o drugi svetovni vojni, o času, ko so preganjali žide, zaradi njihovega bogastva. Jaz bi knjigi dodala konec v katerem bi napisala kako sta se Feliks in Zelda znašla potem, ko sta preživela skok iz vlaka, ki je peljal v taborišče. Knjiga je malo žalostna, a je hkrati zelo poučna, saj nam pove, kako težko je bilo Judom v tistem času. Tisti, ki bi radi izvedeli več o preteklosti, preberite to knjigo.

Morris Gleitzman

Kviz

question-2004314_960_720

Pomembno obvestilo

Zaradi tehničnih težav s spletno stranjo, v mesecu novembru nismo ažurno objavljali tedenskih promotorjev branja. Hvala za razumevanje!

Oktober

Teden otroka

Rok Trkaj in Igor Saksida

Ambasadorja evropskega leta kulturne dediščine.

VEČ

November
December

November/December

Pomembno obvestilo

Zaradi tehničnih težav s spletno stranjo, v mesecu novembru in decembru nismo ažurno objavljali tedenskih promotorjev branja. Hvala za razumevanje!

Januar