Tedenski promotor branja

Na tej strani bomo tedensko izpostavljali promotorje branja, ki bodo poleg te objave prejeli tudi simbolično darilce. Za promotorja branja se ni potrebno posebej prijavljati. Kaj pa morate storiti?

Napišite izviren komentar ali oceno prebrani knjigi. Vsak teden bomo izmed vseh objavljenih komentarjev izbrali po našem mnenju najboljšega in ga objavili skupaj z dodatno vsebino. Na vašo željo lahko objavimo tudi vašo fotografijo, ime, razred in šolo ali pa ostanete v celoti anonimni. Zaželeno je, da komentarje vaših vrstnikov tudi všečkate in nam na ta način pomagate pri odločitivi o zmagovalcu.

null

Tedenska promotorka branja: 5. razred

Mesto četrte tedenske promotorke branja si je s svojim bogatim in zanimivim komentarjem o prebrani knjigi ``Mumija Dumi in zlati skarabej`` prisvojila učenka 5. razreda OŠ France Bevk Opčine Dana Glavina.

Promotorka branja za 5. razred

Knjiga je bila zelo zanimiva, tudi, ker sem vse lažje razumela, hvala temu, da smo se lani učili Egipčane in sem tudi napisala raziskavo o mumijah. Dumi je bil zelo smešen, ker tudi če je bil navaden otrok, je živel v preteklosti in ni poznal nekaterih električnih naprav ampak je bil zelo inteligenten, saj se je vse takoj naučil. Gorazd pa je bil zame zelo korajžen, ker če bi jaz dobila mumijo v moji sobi, nebi tako lepo poskrbela zanjo. Zgodba je bila napeta in tudi malo žalostna, ko je Dumi umiral zaradi izgubljenega skarabeja.
Vseeno mi je bila knjiga všeč, zato vam jo priporočam!

Zanimivosti

Tosca Menten

tosca menten

Kviz

question-2004314_960_720

Zanimivosti

null

Tedenska promotorka branja: 6. razred

Mesto četrte tedenske promotorke branja si je s svojim bogatim in zanimivim komentarjem o prebrani knjigi ``Pošastna varuška`` prisvojila učenka 1.r Nižje srednje šole Sv. Ciril in Metod Katinara Teodora Korošec.

Promotor branja za 6. razred

Knjiga Pošastna varuška se mi je zdela posebna.Nikoli nisem imela doma varuške še manj ma gozdno pošast.Knjiga govori o družinici Hojnik,bila je mama,oče in Hana,največja sestra(in zelo tekmovalna),Karlo “naj” pametnejši brat in mala sestrica Mia,ki govri z njenim kopalnim plaščem,kar to zelooooo moti brata in sestro,se mi ne zdi prav zeloooo normalno.
Oče ali kot v knjigi naveden “Nevidni glas” je bil zmeraj na delavnih potovanjih in mama je bila vedno z otroci,ko nenadoma zmaga na srečolovu za potovanje na Laponsko.Za otroke pa naj bi poskrbela varuška.Na dan,ko je morala mama odpotovati je prišlo pismo z vozovnicami in v pismu je pisalo tudi o varuški.Varuška je precej nenavadna:ogromna gozdna pošast!Videti je neškodljiva in prijazna.Toda kuha vedno iste jedi,kar to jih ne moti.Pošast razkrije Miji njegovo ime;Grak.Hana se je spraševala če njihovi sosedi imajo pošast,ko ona gre pogledati ji ne odprejo takoj vrata,toda na koncu pa le odprejo.Imela je prav,imeli so pošast.Zato se zdužijo v skupino.Ko oni izvejo,da ostali njihovih prijateljev imajo gozdno pošast se odločijo,da naredijo skupno srečanje.Grak potrebuje pomoč,da se vrne v njegov svet,in kot se izkaže mu lahko le mala Mia pomaga.Knjiga mi je bila všeč,ker domišljiske zgodbe so najlepše zgodbe in upam,da vam bo tudi vam všeč ta knjiga.

Tuutikki Tolonen

tolonen_tuutikki2-223x300

Kviz

question-2004314_960_720
Oktober

Teden otroka

Rok Trkaj in Igor Saksida

Ambasadorja evropskega leta kulturne dediščine.

VEČ