Tedenski promotor branja

Na tej strani bomo tedensko izpostavljali promotorje branja, ki bodo poleg te objave prejeli tudi simbolično darilce. Za promotorja branja se ni potrebno posebej prijavljati. Kaj pa morate storiti?

Napišite izviren komentar ali oceno prebrani knjigi. Vsak teden bomo izmed vseh objavljenih komentarjev izbrali po našem mnenju najboljšega in ga objavili skupaj z dodatno vsebino. Na vašo željo lahko objavimo tudi vašo fotografijo, ime, razred in šolo ali pa ostanete v celoti anonimni. Zaželeno je, da komentarje vaših vrstnikov tudi všečkate in nam na ta način pomagate pri odločitivi o zmagovalcu.

null

Tedenska promotorka branja: 5. razred

Mesto druge tedenske promotorke branja si je s svojim bogatim in zanimivim komentarjem o prebrani knjigi ``Babica barabica`` prisvojila učenka Veronika Morato iz 5.a OŠ Dekani.

Promotorka branja za 5. razred

knjiga mi je zelo všeč zelo zelo zelo všeč, ker govori pred vsem o dečku ( ki mu je ime Beno ) in , ki ima zelo zabavno babico z veliko domišljije, upanja… A vseeno ga nauči dosti pametnih stvari ( npr. da vsi enkrat umremo, da moramo vedno kljub padcem verjet, upat… ) . in zaradi nje je doživel veliko pustolovščin ( npr. kraja kronskih draguljev ki na žalost ni uspela. ) in zaradi tega jo je vzljubil in se žaloval za svoje grdo mišljenje o babici , in komaj ko mu je odkrito povedala o krajah, in mu je priznala da ima raka , in da bo pri življenju samo še do božiča se je zavedal kako ima svojo babico barabico rad. In komaj takrat so mu vsi trenutki, ki jih je preživel z babico zdeli v bistvu so mu postali pomembni, neprecenljivi, enkratni, dragoceni, …. VSE KAR JE ČUTIL. ČISTO VSE !!!!!!!!
TISTI DEL , KI MI JE BIL VŠEČ JE BIL, KO STA : govorila s kraljico.
NAJBOLJ SMEŠEN DEL PA ,KO JE NA TELEVIZIJI KRALJICA PRED VSEMI POKAZALA SPODNJE HLAČE !!!!!!!

David Walliams

walliams

Kviz

question-2004314_960_720

Zanimivosti

diamonds-3213873_960_720
null

Tedenski promotor branja: 6. razred

Mesto drugega tedenskega promotorja branja si je s svojim bogatim in zanimivim komentarjem o prebrani knjigi ``Rdeči stol`` prisvojil učenec 6.b OŠ Dutovlje Matic Kralj.

Promotor branja za 6. razred

»Rdeči stol«, delo poljskega pisatelja Andrzeja Maleszke, je pripoved o magičnem stolu, kar je zelo nenavadno. A ravno to dela to knjigo tako prijetno za brati.
Pri knjigi mi je zelo všeč, da ni tako nerealistična kot nekatere druge knjige, ki vključujejo magijo. Seveda je vse skupaj vse prej kot nenavadno; stol pobegne, odkrije Kukija, Kuki čaka pri reki, nato odkrije stol… ampak: če bi bila ta knjiga taka kot nekatere druge, bi si lahko preprosto zaželeli, da se starši spremenijo in to je konec zgodbe. AMPAK, ker si je pisatelj omislil, da stol deluje v svojem vidnem polju, je knjiga več kot dvakrat daljša, kar pomeni, da je veliko več časa za vse mogoče dogodivščine. Res je tudi, da bi lahko naredil Andrzej tudi brez omejitve magične moči. Samo da bi v tem primeru moral narediti na primer knjigo na tak način, da lep čas ne ugotovijo, da je stol tista stvar, ki je vse obrnila na glavo, kar pa se meni zdi neumno, ker potem zapraviš velik del knjige za nesmiselno tavanje v temi.
Po moje mnenju, je knjiga najboljša takšna, kot je. Z eno pripombo, ki je sledeča: knjiga je veliko prekratka.

Andrzej Maleszka

andrzej-maleszka-fot-piotr-wygoda-en

Kviz

question-2004314_960_720
Oktober

Teden otroka

Rok Trkaj in Igor Saksida

Ambasadorja evropskega leta kulturne dediščine.

VEČ